Julbak!

Liksom varje år blev det traditionellt julbak med pepparkakor och lussekatter. Det där med traditioner alltså! Nedra mamma som inte bara inför hembakat fika, hemlagade middagar och diverse annat - utan också hemgjord sylt och saft! Det går ju bara inte att sluta! Det är alldeles, alldeles för gott! Nåja, jag får väl "ge igen" genom att föra traditionerna vidare till mina egna barn någon gång i framtiden ;-)

Hur som var det upp tidigt på lördagen och raka vägen in i köket för att göra degen till lussekatterna. Älskling blandade som vanligt :-). Efteråt blev det frukost och sedan hade degen jäst klart och det var dags att baka ut dem. Åå vad söt han var min lilla älskling, precis lika söt som förra julen! Degen klabbade överallt för honom och hela han såg nästan ut som en lussekatt. Därför övergick han till att lägga de lussekatter jag rullat på en plåt istället, det tyckte han var mer rättvis arbetsfördelning ;-p. En massa julmusik blev det i alla fall och mysigt var det! Lite mjöl här och var där det inte skulle vara mjöl kanske, men aja sånt är livet! Efter fem plåtar lussekatter vad det dags att ta itu med pepperkakorna, Kims stora passion. Jag förstår inte hur någon kan äta så mycket pepparkaksdeg utan att få ont i magen! Nästan 250 pepparkakor blev det innan vi blev klara. Så mysigt var det att stå där och göra pepparkakor tillsammans med lillpojk. Och en massa pussar blev det!

Efter mjölkrig så passar det dock alldeles utmärkt med vattenkrig i duschen, och det råkade det visste också bli... Haha vi kanske behöver en fredsmäklare ;-) Snart är det dock julafton, så kanske ska man börja vara snäll :-p Slog in lillpojks paket innan idag... En sååå perfekt present! Längtar efter att få ge den till honom! Lite senare ikväll är det väl tänkt att det ska bli ännu mer paketinslagning... jag har precis blivit klar med morfars och Kims pappas, men det är finns ju hur många som helst kvar! För snart är det dags att åka till Vetlanda igen! För jul- och nyårsfirande! Jag kan bara tänka mig ur fullproppad golfen kommer att vara när vi ska ha med oss grejer för två veckor, plus alla julklappar! Mamma kommer väl tro att vi tänker flytta in för gott igen när hon ser oss ;-p

Vetlanda, here we come!

Jaha så var det om igen dax för ett Vetlanda-besök! För en gångs skulle känns det i alla fall som vi kommer att hinna med lite mer än att bara åka runt och hälsa på alla och sedan stressa hem til Karlshamn igen. Tanken är att vi ska åka upp direkt efter att Kim slutat jobba nämligen, och sedan inte komma hem förrän måndag kväll, lagom tills älskling ska spela rinkbandy.

Äntligen, äntligen slipper min älskade lilla golf låta som en raggarbil! I helgen får den nämligen nytt avgassystem! Efterlängtat! Vi ska också se när Lisa spelar handboll såklart! :-) Hoppas också på en fika med Issa och kanske på lite julklappsshopping med lillebror Marcus! Det är så kul att få träffa familj och vänner igen, men jag trivs jättebra här nere med min älskling! Det är så fint att bo vid havet! Vill aldrig flytta hårifrån! En gång bott vid kusten, alltid vid kusten!

Igår var jag ute och shoppade julklappar! Det var så mysigt med en massa folk på stan. Hitta värsta perfekta julklappen till Marcus och mamma, och nej, jag är inte så dum att jag skriver här vad ni får ;-p Det får ni allt vänta på :-)

Nehe, nu är det dags för mig att fortsätta packa och snart ska jag skjutsa älskling till jobbet! Nån som vill träffa mig i Vetlanda i helgen? Hör bara av er ;-)

RSS 2.0