Nya möbler och irländsk pubkväll!!

Just det, rubriken är en riktigt bra sammanfattning av min och älsklings lördag! Först kom pappa med sin nya - Yvonne - ner till oss med en massa fina möbler :-D Efterlängtat! ;-p Så nu har vi så stora skrivbord att vi kan spela pingis på dem, som pappa sa! Superfint blev det i alla fall! Vi har också plockat in en sjuk massa böcker i de nya bokhyllorna. Det som står underst blir det som står på menyn när vår lilla hundvalp kommer hem om ungefär sex veckor! Mums med Tyska grammatik, Religion och och Historia för gymnasiet! ;-p Vad kan väl vara bättre än att verkligen sätta tänderna i andra världskriget...?

I alla fall så blev det en väldig massa bärande innan vi äntligen var klara! Yvonne och pappa smet iväg en sväng och satte upp massa instrument och förstärkare, ljus och grejer. Lite senare på kvällen gick vi allihopa tillbaka till gamla Ölhallen (numera Arena sportbar tror jag) och där åt vi världens största hamburgertallrik och sedan lyssnade vi på Willys Pegleg som bandet heter - de spelar mest irländskt!

Shit va bra de va! Hur mysigt som helst, även om jag misstänker att jag och Kim sänkte medelåldern betydligt! Jag får väl promota dem lite så ni kan ju gå in och kolla på hemsidan www.pegleg.se. Hoppas de kommer tillbaka till Östersjöfestivalen så kan ni komma och lyssna! Grymt coolt faktiskt!

Ska försöka ta några kort på arbetsrummet och se om jag har någon vettig bild från igår som jag kanske kan orka lägga upp imorgon ;-p Annars kom just min älskling hem, så nu blir det sovdax för oss ;-)

Bill Gates vs. General Motors


Vid en datamässa jämförde Bill Gates datorindustrin med bilindustrin och fastställde:

- Om General Motors hade följt med dataindustrins utveckling skulle vi alla köra 250 kronors bilar som går 100 mil per liter. Som kommentar till Bills uttalande gav General Motors ut en pressrelease:

- Om GM:s teknologi hade utvecklats på samma sätt som Microsofts skulle vi alla köra bilar med följande egenskaper:

  • Utan någon anledning kraschar din bil två gånger om dagen.
  • Varje gång vägmarkeringarna målas om måste du köpa en ny bil.
  • Plötsligt stannar din bil på motorvägen utan anledning och du accepterar det, startar den igen och fortsätter.
  • En enkel manöver, t ex vänstersväng, får din bil att stanna och vägra starta igen, enda åtgärd är att du får byta motor.
  • Endast en person i taget kan använda bilen såvida du inte köpt Car95 eller CarNT. Men då måste du köpa fler säten.
  • Macintosh skulle tillverka en bil som gick på solenergi, var driftsäker, fem gånger snabbare och dubbelt så lätt att köra, men kunde bara användas på 5% av vägarna.
  • Varningslamporna för olja, vattentemperatur och liknade skulle ersättas med en "allmänt bilfel"- varningslampa.
  • Nya säten skulle kräva att alla har samma storlek på baken.
  • Airbag- funktionen skulle säga "Är du säker" innan den löste ut.
  • När som helst utan anledning, skulle din bil låsa dig ute och vägra släppa in dig om du inte samtidigt drar upp handtaget vrider nyckeln och tar tag i antennen.
  • GM skulle kräva att alla bilköpare också köpte en lyxversion av Rand McNallys (dotterbolag till GM) bilkartor även om de varken behöver eller vill ha dem. Om man avstår från detta skulle bilens prestanda minska med 50% eller mer. GM skulle även bli ett fall för justitieombudsmannen.
  • Varje gång GM lanserar en ny bilmodell skulle bilköparna vara tvungna att lära sig köra igen eftersom ingen av kontrollerna fungerar som på den gamla bilen.
  • Du skulle behöva trycka på startknappen för att stänga av motorn.

-Men annars är det ju ganska likt...

Malmöutställningen!

Väckarklockan stod på 04.30. Tidigt. Det var fortfarnade mörkt ute och det enda lilla ljuset man såg när man drog upp rullgardinen kom ifrån gatubelysningen och från lastfartyget som lagt till vid kajen nedanför. Nästan allt var redan förberett från dagen innan; kycklingsallad, hemgjord dressing, saft och juice i flaskor. Det var mest att packa ner maten i kylväskan och sedan satte vi oss i bilen för den två timmar långa resan till Malmö. Jag började köra och Kim sov snart som en liten stock - som alltid när han åker bil... ;-) Vi bytte plats några mil efter Kristianstad och jag satte mig och panikpluggade lite inför tentan.

Kvart över sju stod vi på parkeringen vid Malmömässan. Annika kom dit en liten stund senare och så var det bara att försöka få med sig alla prylar in! Burar, mat, stolar - och så då självklart hundarna ;-) Tre stycken shibor hade Annika anmält :-)

Efter att de kollat så att hundarna var vaccinerade och de blivit veterinärbesiktade så hittade vi en bra plats vid ring 5 där shiba skulle börja bedömmas klockan nio. Det var 31 shibor anmälda, så gissa om vi hade en massa vackra vovvar att titta på! Kim var ändå sötast - han bara satt där och tittade och kunde verkligen inte se sig mätt på shiborna eller sluta le åt hur fina de var! Det är så nära nu! "Bara" 46 dagar kvar!

Snart började shiborna bedömas och Annika hade ju inte bara en hund som skulle in i ringen, utan tre stycken! Det var ett evigt in och ut med hundar ur burarna, på med utställningskoppel, av med utställningskoppel osv. Jag förstår inte hur hon i vanliga fall kan klara av det själv! Hur som hade vi verkligen jättekul och lärde oss också lite mer om utställningar. Plus att det ju aldrig är fel att få kela med en underbar shiba! (Även om de fällde just då ;-p)

Annika passa också på att ta med oss runt i många av utställningens montrar och vi köpte såklart en massa fina saker till vovven - nehe, hur kan ni tro att den kommer att bli bortskämd..? Det kan jag inte alls förstå ;-p


Tårtbak!

Under ett års tid har nu älskling jobbar på BB - och av den anledningen blev det tårtbak! Så söt han var min lilla älskling där han höll på i köket å grejade å fixade - mycket duktigt! :-) Det enda jag fick göra själv var att garnera tårtan på morgonen innan han skulle ha den, för då var han ju iväg och jobbade redan ;-p God var den nog säkert, för de satte i sig hela tårtan! :-D

Jaja - klaga gärna på att jag klippte ur den lite hastigt ;-p Haha fort gick de iaf ;-) Jag hade nämligen nåt viktigare å blogga om ;-p


Du vet att du lever i 2009 när;

1.   Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2.   Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3.   Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4.   Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en
       knapp på tv'n.
6.   Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7.   Du läser listan flinar och nickar.
8.   Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9.   Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde de!

"Det blev en pojk..."

"VA?!?!"

Nej då, ni kan ta det alldeles lugnt - inte en sån pojk! Det blev däremot en liten shiba-kille!

Han kommer att flytta hem till oss den 9 maj, och vi har fått ge honom hans namn; Fumihiro - vilket bokstavligen översatt blir "stort tänkespråk" men på begriplig svenska så blir det "med öppet sinne". Det är en av livets mycket viktiga lektioner som vi hoppas få lära oss av vår lilla shiba.

Den 25 april, när valparna är sex veckor gammla, ska vi hälsa på dem :-) Förhoppningsvis kommer vi också att få träffa de andra valpköparna då.

Men närmast är det nu alltså Malmö-utställningen på söndag som vi går och längtar till. Det ska bli jättekul att få se en hel massa vackra shibor och att få träffa "vår" uppfödare Annika igen :-)

Snacka om att man går och längtar! Nu är det "bara" 50 dagar kvar tills vi får hem vår valp!

"Om ingen tycker om en måste man ha rätt, annars är man inte värd något"

Citatet ovan kommer från en av mina absoluta favoriter på tv någonsin - House! David Shore, manusförfattaren, har verkligen lyckats få med så mycket av det som verkligen spelar någon roll i livet. Serien handlar inte bara om Dr. House cyniska och sylvassa repliker - utan om så mycket mer. Om framtiden, livsdrömmar, existentialism.... Och mycket mycket mer... Vad händer egentligen efter döden? Tar livet verkligen bara slut? Även House som är läkare och som tror sig veta, om inte allt så i alla fall nästan, allt om människokroppen är nyfiken och tvivlande. Trots den cyniska och många gånger elaka karraktären får House oss att le, vi identifierar oss många gånger med honom och framför allt känner vi sympati med honom. Vilket man inte tror en karaktär som House ska kunna få någon att göra.

Som citatet ovan. Om man är ensam, utan vänner och utan andra som bryr sig om en så måste man göra något annat bra för att försöka "väga upp" det. Kanske försöker man vara bäst i skolan, på jobbet eller i någon sport för att väga upp vad man ser som ett misslyckande på andra områden. Jag är helt övertygad om att det finns många människor som verkligen känner så. Vissa kommentarer, citat och annat känns verkligen som ett "slag i magen". Man stannar upp, tänker till och börjar så smått inse. Det är lika hårt vid varje nytt "uppvaknande". Saker man tagit för givet är inte alls riktigt som man tror. Oavsett hur många gånger man gör om upplevelsen hoppas jag att det aldrig går att vänja sig vid den. Om man verkligen, verkligen bryr sig om sina medmänniskor så borde det inte gå att vänja sig. Det är nyttigt att inse nya saker, införa nya begrepp i sin tanke värld - och framför allt inse att man har fel då och då. Att allt inte alls är som man tror.

Fördomar har vi alla, och vi har dem om långt många fler saker än vi någonsin skulle kunna räkna upp. Fördomar har funnits i alla tider och de kommer också att fortsätta finnas så länge det finns människor. Människor är det enda djuret som måste ha rätt i sin uppfattning och som har ytterst svårt för att ändra på den. Med detta inte sagt att fördomar alltid måste vara något negativt, ibland kan de säkert hjälpa till att fatta kloka beslut, men oftast leder de inte till annat än okunskap inom många områden. Och kunskap är faktiskt aldrig tungt att släpa på genom livet.


Improviserad lördag med J och E!

Det var precis vad det blev i lördags! Jag och Kim hade ingen aning om vad vi ville äta eller hitta på, så vi funderade på att boka bort på Thai-restaurangen eller något... Just då messade E och frågade vad vi gjorde och vad vi tänkte hitta på. Det hela slutade med att vi först gick och åt kinamat och sedan fortsatte hem till dem för att spela Eye Toy Sports vilket är ett av de sötaste tv-spel jag sett på länge! (Måste ha!)

Mitt i natten fortsatte vi sedan till Filmpalatset i Bromölla för att se nattbio, Friday 13th. Vilket för övrigt nog är den läskigaste film jag någonsin sett (Ja, Leo, mycket läskigare än Alien vs. Preditor! Den här gången satt jag inte ens i älsklings knä med ett täcke över huvudet medan lillebror skrattade åt mig... ;-p Jag var duktig flicka och kramade bara sönder en av Kims händer och skrek inte en enda gång ;-p)

Haha jag var bara t vungen att lägga in en bild på Kims "rumpteknik" i strutskapplöpningen...! Tack J och E för en superkul kväll/natt!


Vårtecken!!

Idag var det så underbart väder ute att det gick bara inte att sitta stilla! Efter massa timmars pluggande blev det därför strandpromenaden tillsammans med kameran. På väg dit så jag folk som körde nercabbat och dessutom en massa motorcyklar! Två säkra tecken på att det är vår nu! Små blommor och lökar börjar krypa upp i alla rabatter och soliga backar och havet var djupt blått och vackert med vitt skum här och var som blåstes upp av vinden. Det börjar faktiskt bli grönt här och var nu! Jag älskar kusten, och särskilt kanske nu på våren när man verkligen märker hur långt före våren, solen och ljuset kommer hit. Sommaren är min favoritårstid, och våren är ingen dålig aperitif inför sommaren.

Just nu sitter vi i valet och kvalet mellan flera japanska namn till vår lilla kille som ska flytta hit om några månader. Det ska bli så mysigt, men det är så svårt samtidigt att veta vilket namn man vill välja! Det finns så många, många fina! Jag och Kim kommer väl förhoppningsvis snart på vilket vi tycker allra, allra mest om.

Nu på söndag blir det Malmö nästa och vi ska få träffa Annika igen, kul! Framöver väntar annars en hel massa Vetlanda-resor och faktiskt en sväng ända upp till Storfors för att hälsa på Kims lillebror Leo som bott där ett tag nu!

Idag på strandpromenaden hittade jag också något mindre välkommet... I alla fall för min älskade Kim och Leo m.fl - nämligen det här:

Jag fick också en hel massa fina bilder, men får väl nöja mig med att lägga upp ett par till... Strandpromenaden är verkligen fantastiskt fin så när vi väl fått vår hund och den blivit lite större så kommer vi nog vara flitiga besökare där tror jag!




Valpar födda!!

Precis så är det, och jag tror att både jag och Kim måste gå runt om nypa oss själva för att våga tro på att det verkligen är sant! Natten mellan lördag och söndag föddes fyra shiba-valpar hemma hos Annika, och vi har fått lov att köpa en av de två röda hanarna i kullen!

Vi är löjligt lyckliga just nu! Sitter och letar efter vackra japanska namn på F eftersom det här är en F-kull och alltså ska ha ett namn i stamtavlan som börjar på F :-) Nu dröjer det bara några korta månader innan vi ska få ta hem vår sötnos! Längtar något galet!

På söndag blir det hundutställning i Malmö där vi ska få träffa vår uppfödare Annika och tre av hennes andra vackra shibor :-) Det ska bli jättekul! Snart kan äntligen vår lilla "familj" utökas med världens vackraste fyrbenta lilla kompis!


Min enda religion av Doktor Kosmos - jag behöver inte säga mer... det här är jag till 100%!!

Jag spyr på judar i små hattar
som tror att Gud har sagt:
Ni får ert land som ett diplom

Och jag pallar inte påvar
som tror att Gud har sagt:
Du skall icke ha kondom

Jag tror på dig
jag tror på mig
Men mest förstås
tror jag på oss

Jag skyr muslimer med turbaner
som tror att Gud har sagt:
En kvinna lyder blint sin man

Jag spottar hårt på alla kristna
som tror att Gud har sagt:
Två män kan inte få varann

Jag tror på dig
jag tror på mig
Men mest förstås
tror jag på oss

Det finns människor som säger:
tron ger mening åt vårt liv
Och det finns människor som säger:
tron är ett harmlöst tidsfördriv
Men när du ber och mediterar
för att finna inre ro
Och hela världen exploderar
vad är då meningen med tro?

Religionen står i vägen
för en sann modernitet
Så sluta tjata om en sägen
och börja se vår verklighet
Tycker du jag slåss mot kvarnar?
skjuter myggor med kanon?
Okej men jämlikhet på jorden
är min enda religion

...som man bara tar för givet...

Prickar och streck på takfönstrena i lägenheten. Som ett halvt bortglömt minne från alla åren med glasögon. Älskling och jag satt och tittade på gamla foton för någon dag sedan när han sa "Vad söt du var med glasögon". Vad säger man? Jag gillade det väl aldrig så mycket personligen, det var för krångligt och jobbigt, men visst det var kanske okej ändå...

Mörkret har långsamt sänkts sig över Karlshamn. Diset blockerar utsikten över inloppet och Kastellet är nästan helt gömt bakom en vit ridå. Det är höst i luften och regndropparna faller tungt. Det är mars månad, men hade lika gärna kunnat vara oktober. Man går runt och, liksom i smyg, önskar att solen ska orka tränga sig igenom molntäcket och värma upp luften så man kan ta på sig den där nya vårjackan och bara gå runt och njuta över hur fantastiskt och härligt livet är! Man har så mycket att vara tacksam för som man egentligen bara tar för givet...

I övrigt har jag och Emma varit sjukt duktiga idag! Massa sidor blev det till PM:et! Någon annan som varit riktigt duktig idag är min älskade pojk som lagade middag ;-p Det blev riktigt gott :-)

Sjöstjärnor

En turist kom gående på en övergiven strand i Mexico och han kunde snart skönja en annan man på avstånd. När han gått en stund kunde han se att det var en av byborna från en by i närheten. Denne höll på att saker i vattnet i jämn takt.

Turisten trodde att mannen kastade små flata stenar för att studsa på vattnet, men när han kom närmare såg han att det var sjöstjärnor som spolats upp av vågorna.

Mannen förklarade för turisten att om han inte kastade tillbaks sjöstjärnorna skulle de dö av syrebrist. Turisten blev förbluffad av mannens ambitioner och frågade om det inte kändes hopplös.
"Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder, sa han. Vad tror du det har det för betydelse att du står och kastar tillbaks några av dem?"

Mannen log och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sade sedan:
"Det har betydelse för den här."

Det där som gör livet lite extra bra...

... som exempelvis en helt oplanerad mys- och filmkväll hemma hos Jocke och Evelyn ;-p Jag skulle ju egentligen bara skjutsa Jocke och Kim till bowlingen och sedan vidare vart de nu än ville, men istället råkade jag hamna hemma hos dem i deras soffa framför ett par bra filmer till klockan två på natten! Det där är sådana där totalt oplanerade guldkorn som gör livet så kul!

Kan behövas, för jag vet inte riktigt om jag ser fram emot morgondagen.. har jag tur, riktig tur, så är jag hemma från seminariet klockan sex på kvällen, har jag otur lär klockan bli sju! Usch, fy, blä! Som tur var har jag laddat mp3n med riktigt mycket bra, ny musik så att jag har tågresa hem på mig att sluta kinka över att det blev en så sen kväll i skolan ;-p

I övrigt så blev det en myskväll framför tvn med Kim ikväll... Inte helt fel :-) Han är dessutom ledig imorgon och på tisdag, så jag vet precis vem som ska få fixa mat till mig imorgon när jag kommer hem sent ;-p

Nu tänker jag bara lata mig i soffan med en riktigt ruskig deckare och komma lite i stämmning innan det är dags att råplugga in lite svar inför morgondagens seminarie. Det blir några sidor i Killing the Shadows av Val McDermid. Den kvinnan kan skriva! Dessutom har han så fin engelska, inte alls någon ful amerikanska... Inte konstigt att hon som 17-årig (en av de yngsta någonsin) blev antagen till Oxford, med engelska som huvudämne. Så förutom att det är riktigt bra böcker, underbart välskriva, så får man desutom bra övning av engelskan - måste verkligen lära mig läsa lika fort på engelska som på svenska!

Det blir ytterligare ett projekt inför sommaren, smisk på fingrarna om det blir lektyr på något annat språk än engelska! Lästips någon?


RSS 2.0