Vetlanda-helg!

Jaha, så var det om igen dax att styra kosan mot Vetlanda. I helgen är det minsann mycket som ska hinnas med - och inte minst shopping. Varje gång vi åker till Vetlanda förväntar sig också ALLA släktingar ett besök minsann! Man är helt slut efter en helg i Vetlanda... Helt slut förresten, jag har sprungit upp och ner till tvättstugan hela kvällen verkligen! Tror att jag har kört fem eller sexa maskiner nu! Hela soffan är ett enda stort tvättberg. Gissa om Kim är lycklig över att han jobbar idag! Han kör fortfarande natt, men är som tur var ledig på fredag så vi åker iaf hyfsat tidigt. Nej, usch, nu är det dax att börja vika all tvätt också. Trött!

Och en massa plugg är det också. Grupparbeten hit, tentot dit, och så nån redovisning också såklart ;P Det kan man ju i alla fall stå ut med! Satt och såg hälften av Celebrity rehab innan efter rekommendation ifrån Anes. Människor kan verkligen förstöra sina liv! Rekommenderas inte..! Det var hyfsat otäckt..! Att frivilligt göra så med sina liv liksom!

Hur som... nu är det natti natti för mig!


Shiba Inu

Precis som utlovat... en liten uppdatering om en av de vackraste hundraserna som finna - Shiba Inu. Det är från början en japansk jakthund för fågel och småvilt. Ordet shiba betyder "något litet" och shiba är också en relativt liten ras. Hanen blir ca 40cm i mankhöjd och tiken ca 37cm. Vikten varierar från 8-11kg. Shiba är en väldigt tålig hund som kräver lika mycket motion som en stor hund. Det är en självständig ras, men också mycket duktig på sporter som kräver mod och snabbhet - många shibor excellerar på agilityplanen!


image4

Förutom att vara oerhört vackra fäller de bara en gång om året och är lagom stor för vår lilla lägenhet. De är heller inte skälliga. Väntar, hoppas och längtar!

Livet i lilla Rby...

Jaha, så hamnade man här igen. För hundrade gången har jag svurit på att antingen använda bloggen eller lägga ner den. Säkerligen blir det något mellanting - som vanligt liksom...

En massa har hänt sedan jag hade tid att sitta här och skriva sist. Kim fick solsting för några veckor sedan och gick och köpte en ny tv. Jättestor. Jättesvart. Jätteplatt. Men det funkar väl... Det är snart dax för ytterligare en underbar tenta-p, längtar INTE...!

I helgen har mamma och Tomas varit på besök och vi hann med Karlskrona skärgård, god mat, massor av godis och en promenad i Sveriges vackraste park, nämligen Ronneby brunnspark. Egentligen är man bra dum som inte går dit oftare, för det är så otroligt vackert! Särskilt nu när allting är grönt och fint. Fast Kim nyser som vanligt ;P

Vi har små planer på att flytta också. Ca 8 mil har Kim till jobbet, och med dagens besinpris vore det onekligen smartare om vi flyttade. Jag har ju inte föreläsningar alla dagar i veckan, och dessutom är jag student och åker gratis! Trodde nog att jag skulle bo i Ronneby längre än så här, men Karlshamn ligger inte så himla långt borta det heller... Ja just det, Kim har bytt jobb. Han kör nu för Blekinge Budtjänst och trivs alldeles förträffligt. Jag tycker också det är underbart skönt för det betyder att han kommer hem till mig varje dag! Stor skillnad mot innan när jag såg honom fyra dagar i månaden! Nu bor vi verkligen ihop!

På tal om Kim... jag trodde verkligen det var omöjligt - men jag älskar honom fortfarande mer och mer för varje dag som går! Det borde vara omöjligt att någon kan vara så himla underbar! Är så glad för att han trivs på sitt nya jobb. Jag åkte med honom igår när han körde eftermiddagspasset - och det var mycket smart. Jag menar när man sitter i en lastbil kan man inte göra så mycket annat än att plugga. Minst 100 sidor blev det läst i Kotler. För er lyckliga människor som inte läser marknadsföring kan jag tala om att Kotlers Principals of marketing är marknadsföringens bibel. Tyvärr är det nästan lika tjock som en bibel också - 1000 sidor på byråkratengelska...! Förutom marknadsföringen blir vi också plågade i statistik just nu och tro det eller ej - men vår föreläsare är lågstadielärare! Jag skojar absolut inte när jag säger att jag själv kan betydligt mer matte än honom! Här lägger vi studenter tusentals kronor på litteratur och tar lån - och så han man en föreläsare som kan MINDRE än en själv...! Riktigt dålig stil! Dessutom beter han sig som en lågstadielärare också. Om vi pratar så mkt som en sekund efter att han har börjat mala så kommer han med sina små löjligheter. Trodde klassen skulle garva ihjäl sig när han sa "Nu får ni vara tysta annars sätter jag er pojke-flicka pojke-flicka"!!! Hallå VAKNA! Usch, dax att byta samtalsämne, man gör mig sååå sur!

Imorgon blir det sovmorgon. Kim har jobbat eftermiddag/natt och kommer inte hem förrän 04.30 ungefär. Statistiken är som vanligt meningslös att gå på. Han höll på med medelvärde i sex timmar!

Jag har också börjat planera sommaren. Som vanligt blir det först segelläger ombord på den tremastade skonaren Fulton från 1915. I år seglar vi med ca 20 blinda ungdomar, och jag ska vara camp assistent, precis som vanligt. Tyvärr krockar lägret med både min sista tenta och syrrans student, men men... Har man lovat så har man. Och hur ofta får man chansen att segla ombrod på en tremastad skonare liksom...? Sedan blir det några konserter, massor av sol och bad hoppas jag och så en HUNDVALP är det tänkt! En Shiba Inu, vilket jag verkligen borde bloggat om vid det här lagat eftersom jag nästan räknar ner dagarna tills vi ska få hämta den lilla krabaten... Det måste jag verkligen se till att göra!

Men nu är det verkligen hög tid att sluta. Vem katten orkar läsa igenom så här långa blogg-inlägg...? Uppenbarligen Du...!

Kram

RSS 2.0