Tillit...

Är något som alla verkligen behöver så är det någon att lita på. Någon att få dela allt jobbigt, och även alla glädjeämnen, med. Någon att alltid kunna ringa och prata med när det verkligen behövs. Någon man kan väcka mitt i natten och som man ändå kan höra ler i andra änden av telefonen av din röst. Av att få vara ditt stöd när det behövs.

Det är kanske något som oftast är lättare för tjejer. Tjejer pratar. Tjejer pratar alltid om allt. De kan och vågar visa sina känslor på ett helt annat sätt än killar. Killar som alltid ska vara tuffa och aldrig visa någonting på utsidan, men som ändå är ledsna och nere och gråter - bara det att de inte vågar låta någon se eller veta om det. Och en viktig sak till, killar kan inte kramas...!

Så är det tyvärr. Vem minns inte högstadiet en måndag morgon? Tjejer i stora klungor överallt som skriker "Heeej! Gu' va kul å se dig igen gumman!" och kastar sig om halsen på varandra efter att bara ha varit ifrån varandra en helg - och killar som hänger lite halvcoolt runt skåp och bänkar och hälsar varandra med lätta boxningar på överarmen och "Fan va kasst HV spelade."

Killar ska helt enkelt helst av allt bete sig som oförstörbara robotar med stenansikte och inte säga ett ord eller visa en min när kompisarna säger "Fan jag hörde att den där snygga blondinen dumpade dig... Men va fan, det är ju Folkets Park den här helgen, så brudar finns det ju alltid gott om..." Där ska killen ifråga klämma in ett litet fånigt skratt... De ska skratta åt sig själva fast kanske "den där blondinen" var deras livs kärlek! Så går det inte till när en tjejs bästa väninna ska trösta sin tjejkompis som blivit dumpad. För det första tillåts en tjej att ringa och gråta, men det gör inte en kille... När man väl har pratat i telefon en halv evighet så är det dags att bästa vännen kommer över. Ni sitter sedan i sängen och dricker te och pratar hela natten och du kramar henne och håller om henne och säger att allting kommer att ordna sig och att han ändå var ett svin som inte var värd en så bra människa. Framåt småtimamrna somnar ni efter att ha gråtit floder båda två och dagen efter skiter man i allt annat än att se till att tjejkompisen har det bra.

Det är bara en av många saker som är så orättvisa i livet. Män kanske har högre lön än kvinnor, men kvinnor har alltid någon som bryr sig om dem. Det finns alltid någon för dem där, någon som de kan lätta sitt hjärta för. Och det är viktigt. Mycket viktigare än materiella saker. Så stackars alla fattiga män... Men säger jag nu inte emot mig själv? Påstod jag inte nyss att vi alla behöver någon vi litar blint på? Någon vi kan anförtro allt? Givetvis är det så, så se dig om i din omgivning. Där finns säkert många som behöver en person de alltid kan lita på. Någon som alltid ställer sig på deras sida, oavsett omständigheter. Någon att få prata med och få en kram av när det verkligen behövs. Sådana människor är guld värda! För världen är du kanske bara en enda människa, men för en människa kan du vara hela världen...

Våga se dig om...

Små spår
Från söta lilla lisa

Åhh jag... kommer alltid finnas som en tröst :P

2009-02-18 @ 19:06:22
Besök min blogg http://darksterlet.blogg.se/

Skriv helst en liten kommentar!

Från vännen
Kom såklart ihåg mig!

Motsatsen till snigelpost

Var besöker jag din blogg?

Gulligt meddelande här tack!

Trackback
RSS 2.0