"Om ingen tycker om en måste man ha rätt, annars är man inte värd något"

Citatet ovan kommer från en av mina absoluta favoriter på tv någonsin - House! David Shore, manusförfattaren, har verkligen lyckats få med så mycket av det som verkligen spelar någon roll i livet. Serien handlar inte bara om Dr. House cyniska och sylvassa repliker - utan om så mycket mer. Om framtiden, livsdrömmar, existentialism.... Och mycket mycket mer... Vad händer egentligen efter döden? Tar livet verkligen bara slut? Även House som är läkare och som tror sig veta, om inte allt så i alla fall nästan, allt om människokroppen är nyfiken och tvivlande. Trots den cyniska och många gånger elaka karraktären får House oss att le, vi identifierar oss många gånger med honom och framför allt känner vi sympati med honom. Vilket man inte tror en karaktär som House ska kunna få någon att göra.

Som citatet ovan. Om man är ensam, utan vänner och utan andra som bryr sig om en så måste man göra något annat bra för att försöka "väga upp" det. Kanske försöker man vara bäst i skolan, på jobbet eller i någon sport för att väga upp vad man ser som ett misslyckande på andra områden. Jag är helt övertygad om att det finns många människor som verkligen känner så. Vissa kommentarer, citat och annat känns verkligen som ett "slag i magen". Man stannar upp, tänker till och börjar så smått inse. Det är lika hårt vid varje nytt "uppvaknande". Saker man tagit för givet är inte alls riktigt som man tror. Oavsett hur många gånger man gör om upplevelsen hoppas jag att det aldrig går att vänja sig vid den. Om man verkligen, verkligen bryr sig om sina medmänniskor så borde det inte gå att vänja sig. Det är nyttigt att inse nya saker, införa nya begrepp i sin tanke värld - och framför allt inse att man har fel då och då. Att allt inte alls är som man tror.

Fördomar har vi alla, och vi har dem om långt många fler saker än vi någonsin skulle kunna räkna upp. Fördomar har funnits i alla tider och de kommer också att fortsätta finnas så länge det finns människor. Människor är det enda djuret som måste ha rätt i sin uppfattning och som har ytterst svårt för att ändra på den. Med detta inte sagt att fördomar alltid måste vara något negativt, ibland kan de säkert hjälpa till att fatta kloka beslut, men oftast leder de inte till annat än okunskap inom många områden. Och kunskap är faktiskt aldrig tungt att släpa på genom livet.


Små spår
Från söta lilla Lisa

HOUSE säger jag bara !!!

2009-03-20 @ 21:26:32
Besök min blogg http://darkstarlet.blogg.se/

Skriv helst en liten kommentar!

Från vännen
Kom såklart ihåg mig!

Motsatsen till snigelpost

Var besöker jag din blogg?

Gulligt meddelande här tack!

Trackback
RSS 2.0